Koolkerke krijgt een nieuw park

De deelgemeente Koolkerke krijgt er dit jaar een nieuw park bij. Een zone van 8500 m 2 wordt omgetoverd tot een park met bomen en leuke plekken voor jong en oud.  Brugge geeft zo vorm aan de groene stad van de toekomst en zorgt zo voor morgen.   

Het nieuwe park komt tussen het provinciedomein Fort van Beieren en de Damse Vaart en naast het sportpark en is bijna 1 hectare groot.   

Bomen en struiken verkoelen en voeden  
Alle bestaande bomen blijven behouden en er komen 44 nieuwe bomen bij. Deze zorgen voor verkoeling en helpen ook fijn stof en CO2 uit de lucht te halen.  Ze worden aangevuld met vaste planten en bloembollen om kleur te geven aan het terrein én voeding aan vlinders, bijen en insecten.  

Water tijd geven om in de grond te dringen
Er worden twee waterbuffers ingewerkt zodat regenwater de bodem kan dringen. Zo voeden we de ondergrondse waterlagen tegen droge zomers én creëren we wachtbekkens om overstroming elders tegen te gaan.  

Verbindingstraject voor fiets en wandelaar
De fiets-en wandelpaden worden hertekend en heraangelegd en verbonden met omliggende fietsverbindingen, zodat fietser en wandelaar veilig en comfortabel dit park kunnen doorkruisen. 

Ook elders in de stad gaat de stad aan het versterken van onze groene zones. Zo krijgt ook het Minnenwaterpark binnenkort een toekomstgerichte make-over 

Help Brugge vergroenen
Een groene stad heeft alleen maar voordelen en is een troef voor de toekomst.  Wereldwijd doen steden inspanningen om het groen in en rond de stad  uit te breiden. Bomen, struiken, perken, bossen, parken, tuinen... brengen zuurstof en leven in de stad. Ook jij kan bijdragen aan deze groene stad. Je eigen tuin bevat heel wat mogelijkheden om bomen, struiken, bloemen aan te planten, die onze stad verrijken. Heb je geen tuin, dan kan je zeker ook via je gevel groen elementen aanbrengen. Stad Brugge helpt je graag bij je plannen! 

Meer info 

  1. https://www.brugge.be/groenindestad
  2. https://klimaat.brugge.be/klimaatrobuuste-stad-en-omgeving
  3. https://www.brugge.be/koolkerke-krijgt-een-nieuw-park
  4. Boost je buurt-brochure