Drie nieuwe elektrische coöperatieve deelwagens ingehuldigd

De burgercoöperatie voor energie CoopStroom plaatst in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen en Stad Brugge drie elektrische deelwagens in Brugge. De Provincie heeft hiervoor een financiële bijdrage van 92.000 euro ter beschikking gesteld.

Het project
CoopStroom wil de vergroening van de mobiliteit een handje toesteken met volledig elektrische deelwagens in Brugge. Als burgercoöperatie voor energie heeft CoopStroom al een aantal deelwagens op het Brugse grondgebied maar kan er nu dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen nog eens drie toevoegen. Zo komt het totale aantal elektrische deelwagens van CoopStroom in Brugge op acht te staan.

“De doelstelling van het project is het operationaliseren van elektrische deelwagens in combinatie met rechtstreekse stroom van zonnepaneelinstallaties in de buurt. Stad Brugge en CoopStroom slaan hiervoor de handen in elkaar en kijken waar laadpalen kunnen gekoppeld worden aan hernieuwbare energie van zonnepanelen. Een gedeelde wagen zorgt gemiddeld voor een jaarlijkse daling van 12 ton CO2-uitstoot”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Auto krijgt een naam
De drie nieuwe wagens betreffen auto’s van het type Nissan Leaf, een volledig elektrische gezinswagen met een rijbereik van zo’n 250 kilometer. De deelwagens komen in zones aan het station van Brugge en in deelgemeenten Sint-Michiels en Sint-Kruis. De auto’s zullen gebruikt kunnen worden door elke burger die coöperant van CoopStroom wordt.

Elke wagen van CoopStroom krijgt een naam en dat is ook het geval voor de nieuwe deelwagens in Brugge. Hiervoor werd een wedstrijd georganiseerd waarbij Bruggelingen zelf namen konden insturen en verkiezen. De wagen aan het station kreeg zo de naam “Mien”, de auto in Sint-Kruis heet nu “Gera” en die in Sint-Michiels gaat voortaan als “Charlotte” door het leven. De winnaars van de wedstrijd kregen elk één maand gratis autodelen cadeau.

Voordelen voor klimaat en mobiliteit
Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe ziet zowel voordelen voor klimaat als mobiliteit: “Autodelers maken een bewustere keuze voor hun mobiliteitsbehoeften. Ze springen op de fiets en gebruiken veel vaker alternatieve, meer duurzame verplaatsmodi. En wanneer nodig reserveren ze de deelwagen. Zo zorgen zij voor minder CO2-uitstoot.”

Schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet is heel tevreden met de verdere uitbreiding van de elektrische deelwagens: “Autodelen is sowieso een positieve zaak. Het geeft de mogelijkheid voor gezinnen en alleenstaanden om hun wagen weg te doen. Zo vermindert niet enkel de parkeerdruk, maar door de link met zonnepanelen en laadpalen met hernieuwbare energie wordt dit ook een mooi verhaal in het geheel van de energietransitie.”

De voordelen van autodelen
Een derde van alle uitstoot van broeikasgassen komt van mobiliteit en transport. In die sector valt dus heel wat goed te maken. Door minder wagens in omloop te hebben en meer elektrisch te rijden wanneer het dan toch nodig is kunnen we de CO2-uitstoot van mobiliteit doen dalen en de lucht in onze steden gezonder maken.

Het gebruik van volledig elektrische deelwagens kan daarin bijdragen tot een aanzienlijke vermindering in CO2-uitstoot. De gemiddelde CO2-uitstoot van alle wagens in Vlaanderen lag in 2019 op 137 gram per kilometer. Een elektrische wagen stoot niks uit, vooral wanneer hij zijn stroom haalt uit hernieuwbare energie zoals zonnepanelen, en bespaart het milieu op die manier 137 gram CO2 per kilometer die hij rijdt.

Ook als met de productie van de elektrische auto rekening gehouden wordt, dan nog stoot een elektrische wagen heel wat minder CO2 uit gedurende zijn levenscyclus dan wagens op benzine, diesel of CNG. 

Daarnaast is er ook een sterke daling in het bezit van een eigen wagen onder autodelers. Zo tonen studies aan dat een goed gebruikte deelwagen de productie van drie gloednieuwe wagens vermijdt. De fabricage van één conventionele wagen stoot op zich al zo’n 9 ton CO2 uit. De productie van één volledig elektrische wagen stoot dan wel meer uit—zo’n 15 ton CO2—maar wetende dat één elektrische (deel)wagen goed is voor drie conventionele wagens komen we uit op een theoretische balans van 12 ton CO2 in het voordeel van de deelwagen

Lees hier meer over de webinar van Coopstroom over elektrisch autodelen in Brugge